Speluitleg beheerders

Wil jij zelf een Poule beheren? Dat kan! Vraag dit aan via het contact formulier van Koningsport.nl. Na goedkeuring van Koning Sport krijg je via email een gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kun je dan inloggen om je eigen poule te starten.

Poule aanmaken

De beheerder logt in op het CMS van Koning Sport. Open het tabblad Poules en druk op aanmaken. In het volgende scherm kan je besluiten om de poule openbaar te maken. Daarna vul je de titel van de poule in en druk je boven aan het scherm op opslaan. Nu kan je verder de poule invullen met tekst. Er kan een kleine intro over de poule geschreven worden. Daaronder kan de beheerder ook nog een uitgebreide toelichting geven over de poule of gewoon wat de beheerder kwijt wilt aan zijn deelnemers. Alles is aanwezig om de tekst netjes op te stellen. Foto’s en video’s toevoegen? Geen probleem. Het kan allemaal. Als laatste is er de mogelijkheid om het leaderboard van tekst te voorzien.

Deelnemers toevoegen

Druk hierna op opslaan en ga door naar het tabblad Deelnemers. Druk op toevoegen en vul de naam en emailadres in van de deelnemers. Het is ten alle tijden mogelijk om deelnemers toe te voegen en te verwijderen. Druk op opslaan en sluiten en de poule is nu klaar om te gebruiken. 

Ronde beheren

Druk nu op “Rondes beheren” en daarna op “Aanmaken”. Kies de startdatum van de ronde. De ronde is pas zichtbaar vanaf die startdatum op de website van Koning Sport. Hierna vul je de einddatum in. Koning Sport raadt aan om de einddatum voor de start van de eerste wedstrijd te laten eindigen. Hiermee voorkom je dat er nog wedstrijden voorspeld kunnen worden als deze al begonnen zijn. De volgende stap zijn weer de tekstvelden. Hier is vooral belangrijk om de ronde de juiste titel te geven, zodat het duidelijk voor deelnemers is aan welke en hoeveelste ronde ze meedoen. In de volgende tekstvelden kan er weer  van alles gemeld worden. Druk op opslaan boven aan de pagina.

Wedstrijden toevoegen

Nu kan je wedstrijden toevoegen. Druk op het tabblad wedstrijden en daarna op toevoegen. De velden spreken voor zich. Bij het invullen van de wedstrijd kan je aangeven of er een gelijkspel mogelijk is. Zoja, dan vink je “heeft gelijkspel” aan. Het unieke aan het concept van Koning Sport is dat elke wedstrijd mogelijk is. Je kan er zelfs voor kiezen om sporten te combineren. Heb je een mooi rijtje met spannende wedstrijden klaar gezet? Druk dan weer op opslaan.

Uitnodiging versturen

Als laatste kan je op het tabblad emails drukken. Hier kan de tekst aangepast worden die de beheerder naar de deelnemers verzend. De email wordt automatisch verzonden vanuit het CMS systeem bij aanvang van de ronde.

De beheerder heeft nu met succes een poule aangemaakt!De beheerder kan nu lekker Koninklijk achterover hangen op zijn troon en wachten totdat de wedstrijden zijn gespeeld. Daarna kan hij de ronde sluiten.

Ronde afsluiten

De beheerder logt weer in en klikt op het tabblad rondes en daarna op score invoeren. Nu moet de uitslag van de wedstrijden worden ingevoerd. Simpel klikken achter de wedstrijden en dan kunnen er 4 keuzes gemaakt worden. Speler 1, speler 2, gelijkspel of afgelast. Druk nu op opslaan. De uitslag is bekend en wordt pas verzonden als er daarna op ronde afsluiten geklikt wordt. Voordat de ronde wordt afgesloten kan de beheerder eventueel nog via tabblad mails de tekst aanpassen die automatisch verzonden wordt naar de deelnemers met de melding dat de ronde voorbij is.

De ronde is nu gespeeld en de deelnemers zijn automatisch op de hoogte gebracht. Ze ontvangen nu een mail met een link. Ze worden hiermee direct naar de juist pagina verwezen en kunnen daar inzien wie de Koning van de week is geworden. Ook kunnen ze hier het leaderboard vinden met de totale stand.

Waar wacht je op?

Om een lang verhaal kort te maken, met het systeem van Koning Sport kan je unieke poules samenstellen. Zonder dat er een hele administratieve rompslomp bij komt kijken. Deelnemers worden automatisch op de hoogte gesteld bij de start en het eind van de ronde. Leaderboards worden direct ververst.

Niets staat je in de weg om direct contact met Koning Sport op te nemen en een verzoek in te dienen om poule beheerder te worden. Wij van Koning Sport zitten klaar om je op weg te helpen met je eigen unieke poule! Succes!