VORM WK 2018 VOETBAL POOL

WK kwartfinale

Welkom bij de kwartfinale van de "VORM WK 2018 VOETBALPOOL".

Genieten jullie ook zo van dit WK? De ene verrassing na de andere. Toplanden als Duitsland, Argentinië, Portugal en Spanje zijn al naar huis gestuurd. Het scheelde niet veel of België had ook hun spullen kunnen pakken. Wat een waanzinnige 2de helft was dat. Hoeveel deelnemers zagen hun kroon gered worden door Chadli? Wij vermoeden zeker meer dan de helft. Zo zien jullie maar, nooit opgeven. Iedereen kan nog winnen! Succes...

- De uitslag die gebruikt wordt, is de uitslag na de reguliere speeltijd (dus na 90 minuten en blessuretijd). De uitslag na eventuele verlenging telt dus niet.

Koninklijke Beschouwingen

Frankrijk - Uruguay

De Franse trein kwam op stoom in een bloedstollend duel tegen Argentinië. Onder aanvoering van de TGV Mbappe lijkt de ploeg zonder stop door te gaan naar de finale in het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou. Op deze route moeten de Franse eerst langs Uruguay. De bandieten uit Zuid-Europa die de Franse trein zomaar kunnen dwingen te stoppen. Suarez en Cavani azen op de buit waar de rest van de roversbende het spoor richting het Uruguayaanse doel met hart en ziel verdedigen om te zorgen dat de Franse trein het perron niet gaat verlaten.  

De koning voorspelt: gelijkspel Frankrijk wint na verlenging

Brazilië - België

Met pijn en moeite plaatste België zich voor de volgende ronde. Ze moeten beter aan de start verschijnen dan tegen Japan. Voor hetzelfde geld wordt het 0-3 en had het klaar geweest. Misschien is dit wel de drempel geweest waar ze als team overheen moesten om zich tegen Brazilië kansrijk te voelen. Over 1 ding is iedereen het eens; de Belgen hebben de kwaliteit om van iedereen te kunnen winnen. Maar echte vechtersmentaliteit missen ze een beetje. Die hebben ze nu eindelijk getoond tegen Japan. Ze zullen nu echt vanaf minuut 1 aan de bak moeten en er bovenop zitten. Anders gaan ze het niet halen tegen de Brazilianen.

Brazilië speelt gewoon hun spelletje. Het is nog niet echt hoogstaand. Maar dat is ook nog niet van ze gevraagd. Costa Rica, Servië en Mexico zijn niet de landen waar de Braziliaanse samba voor uit de kast moest woren gehaald. De komende reeks wel. Te beginnen met België. Als ze de Belgen onderschatten hebben ze een probleem. Het zou leuk zijn voor de kijker als ze gewoon lekker gaan voetballen en plezier gaan hebben. Dit team mag toch niet in de schaduw staan van het team dat in 2002 het WK won met oa Ronaldo en Ronaldinho? Dit team wordt vooral nu herinnert aan het gemekker en het constant op de grond liggen van Neymar. Zo zonde. Maar nu moeten ze gaan vlammen. Bijna op elke positie is Brazilië gelijkwaardig of beter dan België (op Hazard en deBruyne na). Met de juiste mindset kunnen ze de Belgen pakken. 

Boeiende wedstrijd waar België voor het eerst sinds jaren nu eindelijk eens moet bewijzen hoe goed ze zijn. Ze hebben alleen de pech dat Brazilië ook zo verdomd goed is. Als de puzzelstukjes goed vallen voor België hebben ze een kans. 

De koning voorspelt; Brazilië wint

Rusland - Kroatië

Hoe is het toch mogelijk. Het team waar niemand een stuiver voor gaf, vooral in eigen land, staat nu in de kwartfinale. Het mooie is dat ze niet eens kansloos zijn tegen Kroatië. Het is heel simpel voor Rusland. Doe gewoon hetzelfde als tegen Spanje. Compact verdedigen en eruit komen als het kan. Ze hebben niet genoeg kwaliteit om het voetballend te winnen tegen Kroatië. Gokken dus op een uitval en uiteraard op het dode spelmoment. 

Kroatië is met de schrik vrij gekomen. Ze dachten het wel even te doen tegen Denemarken. Dat ging dus bijna fout. Ook voor Kroatië is het simpel. Blijven voetballen. Gebruik dus Rakatic en vooral Modric. Zet de balvaste aanvallers aan het werk. Dan moet het goed komen. Dit team is beter dan zij zelf denken. Het is niet ondenkbaar dat zij de finale halen. Als ze dat beseffen, komt het misschien nog uit ook.

Rusland moet niets. Die zijn al blij dat ze geen flater hebben geslagen op dit WK. Alles is bonus vanaf nu. De Kroaten zijn echt een stuk sterker. Zou zomaar eens een wedstrijd voor de Kroon op Kroatië kunnen zijn dit. 

De koning voorspelt; Kroatië wint

Zweden - Engeland

Vervelende wedstrijd voor beide. Met pijn en moeite kwamen beide ploegen door. Zweden kan niet beter en Engeland maakte het zichzelf vooral moeilijk. Het is jammer dat Zlatan niet in de spits loopt bij Zweden. Dan konden ze toch een stuk makkelijker voetballen. Nu is het vooral tegenhouden en gokken op dat ene moment. Dat gaat ze toch nu toe goed af. In 4 wedstrijden hebben ze al drie keer de nul gehouden en hebben ze elke wedstrijd gescoord. Het spelletje wat ze nu spelen gaan ze dus echt niet veranderen. 

Als Engeland wereldkampioen wil worden dan moeten ze beter gaan voetballen. Als de tegenstander een beetje kwaliteit heeft, hebben ze gelijk de grootste moeite. Nu moeten ze tegen Zweden het spel gaan maken. Er is genoeg kwaliteit om de Zweden opzij te zetten. Maar Kane kan het niet alleen. Dus Sterling, Deli Ali en Lingard moeten op gaan staan. Achterin zit het wel goed. Zolang het geen Kick and rush wordt hebben ze een goede kans. 

Deze wedstrijd kan beide kanten opgaan. Als Engeland tegen de immense druk bestand is (vooral van thuis), hebben ze een goede kans om de wedstrijd hun kant op te laten vallen.

De koning voorspelt; Engeland wint

Leaderboard

Plaats Naam Score
Gold Trophy Sander van der Wolf 11.5
Silver Trophy Annika de Jong 10.5
Bronze Trophy Peter van Loon 9.5
4 Luuck Suijkerbuijk 9.5
5 Christian Verhoek 8.5
6 Anton van de Ven 8.5
7 Arno de Haas 8.5
8 Jaap Wessels 8.5
9 Thomas van den doel 8.5
10 Christiaan Groeneweg 8.5
11 Marieke Smalberg 8.5
12 Martijn Koenen 8.5
13 Florentien Vandehoek 7.5
14 Stefan van Eijl 7.5
15 Ad van de Graaf 7.5
16 Jochem Slikboer 7.5
17 Mark de Vos 7.5
18 Johan Rosenbrand 7.5
19 Martijn Stekelbos 7.5
20 Norbertinho 7.5
21 Bart van Bentem 7.5
22 Joris Burggraaf 7.5
23 Martijn Otterspeer 6.5
24 Peter Orgelist 6.5
25 Remco Ketting 6.5
26 Jordan Arink 6.5
27 Frank Mourik 6.5
28 Walter Mattheijer 6.5
29 Bas Goudkuil 6.5
30 Jan de Bie 6.5
31 Bijn Worms 6.5
32 Edwin Koolen 6
33 Sem Heeremans 6
34 Arie van de Kreeke 5.5
35 Marco Dirkse 5.5
36 Steven Slingerland 5
37 Michel Maas 5
38 Laurent Smits 5
39 Ester Vrij 4
40 Roel de Jonge 4
41 Wouter Disseldorp 4
42 Rob van Walsem 3
43 Britt van der Zandt 3
44 Pieter van Fulpen 3
45 Sandra Notenboom 2
46 Thomas van Rij 2
47 Ad Bogers 2
48 Martina Wingers 2
49 Marco Vogelzang 2
50 Corné van Loenhout 2
51 Ad van den Bergh 2
52 Sander Breider 0
53 Gregory van Randwijk 0
54 Ronald Snoek -2
55 Marloes Boon -2
56 Koos Schrage -2
57 Hans Meurs -2
58 Thomas Chaulet -2
59 Fransje Sprunken -2
60 Warda Addi -2
61 Maarten van der Hoek -2

Ik wil ook meedoen!

Wil je ook meedoen met VORM WK 2018 VOETBAL POOL? Meld je hieronder direct aan bij  Peter en krijg spoedig via mail toegang tot de poule.