Het WK 2022 Speelschema

WK speelschema Poster Qatar 2022

Het WK 2022 vindt plaats in Qatar. De wedstrijden van het Wereldkampioenschap worden gespeeld vanaf 21 november 2022 tot en met 18 december 2022. De loting heeft plaatsgevonden op vrijdag 1 april. 32 landen nemen deel aan het WK voetbal 2022 en Nederland is ingedeeld in poule A en neemt het op tegen Senegal, Qatar en Ecuador. De eerste wedstrijd van Nederland staat op maandag 21 november om 11.00 op het programma. Nederland speelt de openingswedstrijd van het WK in Doha.

WK SPEELSCHEMA 2022 POSTER PDF

Waarom de poster downloaden?

 • Een overzicht van alle wedstrijden, tijden en stadia!
 • Vul de uitslagen in op jouw poster
 • Alle speeldata van Nederland uitgelicht
 • Hang de poster op in de kantine of bij jouw thuis


 • Programma groepsfase

  Tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar staan er in de groepsfase vier wedstrijden per dag op de planning. Dit heeft de FIFA besloten om de ploegen genoeg rusttijd te kunnen geven. De groepswedstrijden starten om 11.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur Nederlandse tijd.

  Knock-out fase

  In de knock-out fase van het WK nemen de nummers 1 en 2 uit de verschillende poules het tegen elkaar op. De achtste finales vangen aan op 9 en 10 december. De halve finales op 13 en 14 december.

  Finale

  De finale vindt plaats op zondag 18 december om 16.00.

  Wanneer speelt het Nederlands elftal?

  Nederland is ingedeeld in groep; A samen met Senegal, Qatar en Ecuador. Nederlands speelt de openingswedstrijd van het WK. Hieronder de wedstrijden van Oranje tijdens de groepsfase van het WK voetbal: – 21 november 2022 11.00: Senegal - Nederland
  – 25 november 2022 17.00: Nederland - Ecuador
  – 29 november 2022 16.00: Nederland - Qatar

  Tijdsverschil Nederland en Qatar

  Het tijdsverschil tussen Qatar en Nederland moeten we rekening houden met de wintertijd in Nederland. In de winter is het in Qatar 2 uur later dan in Nederland. Op de te downloaden WK poster is uitgegaan van de Nederlandse tijd.

  Download WK poster

  Binnen het speelschema op de WK Poster die te downloaden is in PDF, zijn de complete speeldata, tijden en stadions terug te vinden.


  Poule Nederland uitgelicht

  Als er nieuwe data en/ of wijziging in speelsteden, passen we uiteraard de WK poster aan. Uiteraard zijn de speeldata en tijden van Nederlands elftal uitgelicht in de poster. De WK schema poster is gratis te downloaden in PDF. Print het WK wedstrijdschema uit, hang hem op in de kantine of bij jouw thuis en vul de uitslagen in.

  WK Poule voor bedrijven

  Een WK bedrijfspoule spelen met jouw collega's? Lees hier meer over mogelijkheden voor een WK Poule

  Deelnemers WK 2022

  Er spelen tijdens het WK van 2022 32 landen mee die allemaal gekwalificeerd en bekend zijn. Verder zijn de landen te verdelen onder 5 confederaties die elk aan de hand de sterkte van het continent een aantal WK plaatsen toegewezen krijgen. Er zijn in totaal 5 confederaties, namelijk:
  • AFC, het Aziatische voetbalbond 4.5
  • CAF, het Afrikaanse voetbalbond 5
  • CONCACAF, het Noord-Amerikaanse voetbalbond 3.4
  • CONMEBOL, het Zuid-Amerikaanse voetbalbond 4.5
  • OFC, het Oceanische voetbalbond 0.1
  • UEFA, het Europese voetbalbond 13

  De 8 stadia in Qatar

  Er worden tijdens het WK 2022 in Qatar totaal 64 wedstrijden gespeeld in de 8 verschillende stadia. Deze stadions zijn verdeeld over 5 speelsteden waaronder Doha. Binnen de hoofdstad van Qatar worden 4 stadia beschikbaar gesteld worden. De lijst van steden waarin de WK wedstrijden worden gespeeld zijn luiden als volgt: 1. Doha, Thuishaven van Stadium 974, Khalifa International Stadium, Education City Stadium en Al Thumama Stadium. 2. Lusail, Lusail Iconic Stadion. 3. Al-Khor, Al Bayt Stadion. 4. Al-Rayyan, Ahmad Bin Ali Stadion. 5. Al-Wakrah, Al Janoub Stadion.